Despre stațiune

Alanya este cea mai însorită stațiune a provinciei Antalya, unde este cald și uscat chiar și în afara sezonului. Este un oraș vechi prin care au trecut sultani, împărați, dar și pirați. Aici aveți multe de vizitat, însă cel mai cunoscut loc pe care trebuie să îl vedeți este Plaja Cleopatrei. Legendele spun că aceasta i-ar fi fost dăruită reginei Cleopatra de către împăratul roman Marc Antoniu. Este recunoscută pentru nisipul de un alb imaculat și apa transparentă, fiind în lista must see a Turciei.

În Alanya găsiți zeci de kilometri cu hoteluri pentru toate gusturile, la prețuri accesibile: de la resorturi impunătoare de 5 stele, la mici pensiuni familiale.

Specificul stațiunii:

  • Okurcalar (Okurgealar) – regiune aproapiată de hotelurile din Side. Unele hoteluri oferă transport gratuit în Side și Alanya. Până în centrul Alanyei sunt 30 km. În afara hotelului lipsește infrastructura. Este recomandat pentru o vacanță liniștită.
  • İncekum (Ingekum) – plajă de nisip cu hoteluri de 4 și 5 stele.
  • Konaklı (Konaklî) – plajă de nisip și prundiș cu hoteluri ieftine de 3 și 4 stele.
  • Obagel (Obagel) – plajă de nisip și prundiș cu cele mai economice hoteluri de 3 și 4 stele, care au intrare pietroasă în apă.
  • Mahmutlar (Mahmutlar) – cel mai îndepărtat sătuc de la Aeroportul Internațional Antalya, care se dezvoltă rapid în ultima perioadă. Hotelurile se învecinează cu locuințele oamenilor.

Obiective turistice:
Cetatea Alanyei, Peșterile piraților (care pot fi văzute în timpul plimbării pe iaht), Turnul roșu, Peștera Damlataş, Caravanseraiul  Alarahan, Parcul acvatic Sealanya

Hoteluri recomandate

ROYAL GARDEN BEACH
Turcia, Alanya, Konakli
ROYAL GARDEN BEACH

1362 2 adulti
23 iulie, 2022
din București
7 nopți
UAI
LONICERA WORLD RESORT SPA HOTEL
Turcia, Alanya, Avsallar
LONICERA WORLD RESORT SPA HOTEL

Hotelul este situat în Türkler, la 22 km de orașul Alanya. Aeroportul din Antalya se află la 98 km distanță. Hotelul a fost deschis în 2016. Suprafața totală a teritoriului este de 130.000 mp. Oaspeții hotelului Lonicera World pot folosi teritoriul hotelului Lonicera Resort și Spa.

1379 2 adulti
23 iulie, 2022
din București
7 nopți
UAI
MUKARNAS SPA & RESORT
Turcia, Alanya, Okurcalar
MUKARNAS SPA & RESORT

Hotelul este situat la 35 km de centrul orașului Alanya. Aeroportul din Antalya se află la o distanță de 90 km. Hotelul a fost deschis în 2007. Suprafața totală a teritoriului este de 30 000 de mp.

1719 2 adulti
23 iulie, 2022
din București
7 nopți
UAI

Vremea în regiune Alanya