Despre stațiune

Alanya este cea mai însorită stațiune a provinciei Antalya, unde este cald și uscat chiar și în afara sezonului. Este un oraș vechi prin care au trecut sultani, împărați, dar și pirați. Aici aveți multe de vizitat, însă cel mai cunoscut loc pe care trebuie să îl vedeți este Plaja Cleopatrei. Legendele spun că aceasta i-ar fi fost dăruită reginei Cleopatra de către împăratul roman Marc Antoniu. Este recunoscută pentru nisipul de un alb imaculat și apa transparentă, fiind în lista must see a Turciei.

În Alanya găsiți zeci de kilometri cu hoteluri pentru toate gusturile, la prețuri accesibile: de la resorturi impunătoare de 5 stele, la mici pensiuni familiale.

Specificul stațiunii:

  • Okurcalar (Okurgealar) – regiune aproapiată de hotelurile din Side. Unele hoteluri oferă transport gratuit în Side și Alanya. Până în centrul Alanyei sunt 30 km. În afara hotelului lipsește infrastructura. Este recomandat pentru o vacanță liniștită.
  • İncekum (Ingekum) – plajă de nisip cu hoteluri de 4 și 5 stele.
  • Konaklı (Konaklî) – plajă de nisip și prundiș cu hoteluri ieftine de 3 și 4 stele.
  • Obagel (Obagel) – plajă de nisip și prundiș cu cele mai economice hoteluri de 3 și 4 stele, care au intrare pietroasă în apă.
  • Mahmutlar (Mahmutlar) – cel mai îndepărtat sătuc de la Aeroportul Internațional Antalya, care se dezvoltă rapid în ultima perioadă. Hotelurile se învecinează cu locuințele oamenilor.

Obiective turistice:
Cetatea Alanyei, Peșterile piraților (care pot fi văzute în timpul plimbării pe iaht), Turnul roșu, Peștera Damlataş, Caravanseraiul  Alarahan, Parcul acvatic Sealanya

Hoteluri recomandate

GRANADA LUXURY OKURCALAR
Turcia, Alanya, Okurcalar
GRANADA LUXURY OKURCALAR

Hotelul este situat în Okurcalar și la 30 km de orașul Alanya. Aeroportul din Antalya se află la 90 km distanță. Hotelul a fost deschis în 2010. Suprafața totală a teritoriului este de 24.000 mp.

1098 2 adulti
19 iunie, 2021
din București
7 nopți
ULTAI
LONICERA RESORT & SPA
Turcia, Alanya, Avsallar
LONICERA RESORT & SPA

Hotelul este situat Türkler, la 22 km de orașul Alanya. Aeroportul din Antalya se află la 98 km distanță. Hotelul a fost deschis în 2017. Suprafața totală a teritoriului este de 130.000 mp.

1155 2 adulti
25 septembrie, 2021
din București
7 nopți
ULTAI
DELPHIN DELUXE
Turcia, Alanya, Okurcalar
DELPHIN DELUXE

Hotelul este situat în orașul Alanya. Aeroportul Antalya se află la 90 km distanță. Hotelul a fost deschis în 2001, ultima renovare a avut loc în 2013. Suprafața totală a teritoriului este de 50.000 mp.

1520 2 adulti
03 iulie, 2021
din București
7 nopți
ULTAI

Vremea în regiune Alanya