Despre stațiune

Bodrum este o destinație pentru familiile cu copii cât și pentru cuplurile dornice de relaxare și distracție sau cele aflate în luna de miere. Bodrum înseamnă plajă, soare și ALL INCLUSIVE, dar și excursii culturale. Muntele se îmbină armonios cu marea, iar istoria cu viața cosmopolită de astăzi. Bodrumul este renumit pentru hotelurile luxoase ce s-au deschis în ultimii ani și pentru viața de noapte în barurile, restaurantele și cluburile sale.

Localizare: este un oraș port la Marea Egee, pe coasta de sud a peninsulei Bodrum.

Informații geografice: este situat pe costa Mării Egee, în vestul Turciei, fiind cea mai vestică stațiune de pe litoralul turcesc. Stațiunile cunoscute în această zonă sunt Bodrum, Gumbet, Turkbuku, Kadikale, Torba, Turgutreis, Akyarlar.

Clima: este mediteraneană, mai uscată decât în celelalte stațiuni de pe riviera turcească, deosebit de placută cu temperaturi medii de 25-30 grade Celsius.

Gastronomie: regăsiți aici restaurante cu specific chinezesc, italian, mexican, thailandez și bineînțeles turcesc. Restaurantele din Bodrum oferă totul, de la preparate din bucataria tradițională turcească la cea contemporană. Cina, de obicei, începe cu băuturi, urmate de “meze”, aperitive turcești sau antreurile, ca apoi să ajungă până la desert, adică fructe proaspete în sezonul de vară. Fiecare fel, desigur, este însoțit de renumita băutură Raki.

Sport și activități pentru timpul liber: Rafting, scufundări, echitație, diferite sporturi nautice motorizate și nemotorizate, vizite la sit-urile arheologice și castelele din zonă, excursii cu iahtul, excursii opționale, safari, inclusiv cel pe cai, paraseilling.

Shopping: Produse din piele de toate tipurile, bureți naturali și mărgele de sticlă albastră sunt printre chilipirurile ce le veți găsi în magazinele mici și prietenoase.

Hoteluri recomandate

YELKEN MANDALINCI HOTEL
Turcia , Turgutreis
YELKEN MANDALINCI HOTEL

954 2 adulti
11 septembrie, 2020
din București
7 nopți
MANDARIN RESORT HOTEL
Turcia , Bodrum
MANDARIN RESORT HOTEL

Hotelul este situat la 1 km de orașul Bodrum. Aeroportul din Bodrum se află la 35 km distanță. Hotelul a fost construit în 2005, ultima renovare a avut loc în 2018. Suprafața totală a teritoriului este de 12.000 mp.

1110 2 adulti
03 iulie, 2020
din București
7 nopți
LATANYA PARK RESORT
Turcia , Yaliciftlik
LATANYA PARK RESORT

Hotelul este situat la 16 km de orașul Bodrum. Aeroportul din Bodrum se află la 40 km distanță. Hotelul a fost construit în 1989, ultima renovare a avut loc în 2007. Suprafața totală a teritoriului este de 17.000 mp.

1132 2 adulti
11 septembrie, 2020
din București
7 nopți
JASMIN BEACH HOTEL
Turcia , Gumbet
JASMIN BEACH HOTEL

Hotelul este situat la 3 km de orașul Bodrum. Aeroportul din Bodrum se află la 35 km distanță. Hotelul a fost construit în 1995, ultima renovare a avut loc în 2015. Suprafața totală a teritoriului este de 131.000 mp.

1273 2 adulti
11 septembrie, 2020
din București
7 nopți

Vremea în regiune Bodrum