Despre stațiune

Kuşadasi este una dintre cele mai importante și sofisticate stațiuni din Turcia, renumită pentru îmbinarea perfectă dintre misticismul estic și tehnologia vestică modernă. Acesta este și motivul pentru care stațiunea este un paradis al cumpărăturilor.

Localizare: coasta vestică a țării, în nord aflându-se zona Izmir și la sud Bodrum.

Informatii Geografice: se află la 90 km sud de Izmir, fiind renumită pentru unul dintre cele mai atractive orașe de pe malul mării Egee, deoarece este aproape de importante sit-uri istorice, precum Efes, Didyma, Priene, Miletos.

Clima: este mediteraneană, deosebit de placută, cu temperaturi medii de 25-30 grade Celsius, având 300 zile de soare pe an.

Gastronomie: gozleme (lipie cu diferite umpluturi) servit cu ayran, Cacık ( sup ape baza de iaurt), Mercimek Köftesi (chiftelele vegetariene din linte, ceapă verde și pastă de tomate),specialități din peste,humus, lokma (gogoși dulci) și sutlac (bundincă de orez)

Sport și activități pentru timpul liber: turiștii care călătoresc în această zona pot face rafting, scufundări, echitație, pot încerca diferite sporturi nautice motorizate și nemotorizate, să viziteze sit-urile arheologice și castelele din zonă, excursii cu iahtul sau o zi la aqua parc-ul Adaland și Aqua Fantasy din zonă.

Shopping: aici este paradisul daca ești un împătimit al cumpărăturilor. Ai de ales între piețe, buticuri, centre comerciale și atracția turiștilor – bazarul, unde vei găsi aproape orice: de la condimente la haine, suveniruri, ceramică, jachete de piele, covoare, ceasuri și bijuterii din aur sau argint. Magazinele sunt deschise din zorii zilei până târziu în noapte.

Hoteluri recomandate

TUSAN BEACH RESORT
Turcia , Kusadasi
TUSAN BEACH RESORT

Hotelul este situat la 6 km de orașul Kușadasi. Aeroportul din Bodrum se află la 118 km distanță. Hotelul a fost construit în 1961, ultima renovare a avut loc în 2015. Suprafața totală a teritoriului este de 48.000 mp.

1043 2 Adult
13 septembrie, 2019
din București
7 nopți
SEALIGHT RESORT HOTEL
Turcia , Kusadasi
SEALIGHT RESORT HOTEL

Hotelul este situat la 6 km de orașul Kușadasi. Aeroportul din Bodrum se află la 118 km distanță. Hotelul a fost construit în 2007, ultima renovare a avut loc în 2017. Suprafața totală a teritoriului este de 38.000 mp.

1310 2 Adult
06 septembrie, 2019
din București
7 nopți

Vremea în regiune Kușadasi