Despre stațiune

Marmaris, considerat cel mai mare port natural din lume, reprezintă locul de întâlnire dintre Marea Egee și Marea Mediterană. În prezent puțin a rămas din satul de pescari de altă dată. Astăzi, Marmaris un adevărat paradis turistic, se ridică în jurul unui port natural, la poalele munților acoperiți cu păduri de pin.

Localizare: situată în provincia Mugla, în sud-vestul Turciei. În nord se învecinează cu Golful Gokova, la sud cu Marea Mediterana, în vest cu peninsula Datca iar în est cu lacul Koycegiz.

Clima: Mediteraneană, mai uscată decât în celelalte stațiuni de pe riviera turcească, cu 300 zile însorite pe an, cu temperaturi medii de 25-30 grade Celsius.

Gastronomie: Sura ( preparat pe bază de carne și orez) și Tarhana ( preparat pe baza de suc de carne și borulce – se prepară vara pentru iarna) sunt două preparate tradiționale. Legume prăjite, cum ar fi vinete, ardei sau cartofi, servite cu iaurt și sos de roșii. Menemen și çılbır sunt mâncăruri tipice de vară, bazate pe ouă. Brânza de oaie, castraveții, roșiile, dovleceii și pepenii pot constitui, de asemenea, o masa light de vară. Iar dacă preferi halvaua la desert, optează pentru cea de vara, mai light și mai puțin dulce decât cea preparată iarna.

Sport și activități pentru timpul liber: aici veți găsi două water park-uri: Aqua Dream și Atlantis Water Park. Marmaris poate fi considerat punct de plecare pentru croaziere de-a lungul coastei turcești, oferind totodată distracție și posibilitatea de a face cumpărături. În luna noiembrie se organizează aici "Cupa internațională de iahting".

Shopping: Magazinele, boutique-urile sau bazarul oferă o diversitate de articole din piele, carpete, bijuterii, onixuri și produse din miere de pin, productie locală.

Hoteluri recomandate

GRAND YAZICI CLUB MARMARIS PALACE HOTEL
Turcia , Marmaris
GRAND YAZICI CLUB MARMARIS PALACE HOTEL

Hotelul este situat la 6 km de orașul Marmaris. Aeroportul din Bodrum se află la 149 km distanță. Hotelul a fost construit în 1992, ultima renovare a avut loc în 2017. Suprafața totală a teritoriului este de 70.000 mp.

1584 2 adulti
11 septembrie, 2020
din București
7 nopți
MARTI LA PERLA
Turcia , Icmeler
MARTI LA PERLA

1605 2 adulti
11 septembrie, 2020
din București
7 nopți
MARTI RESORT HOTEL
Turcia , Icmeler
MARTI RESORT HOTEL

1846 2 adulti
11 septembrie, 2020
din București
7 nopți
GRAND YAZICI CLUB TURBAN HOTEL
Turcia , Marmaris
GRAND YAZICI CLUB TURBAN HOTEL

Hotelul este situat la 2 km de orașul Marmaris. Aeroportul din Bodrum se află la 145 km distanță. Hotelul a fost construit în 2006, ultima renovare a avut loc în 2013. Suprafața totală a teritoriului este de 73.000 mp.

1858 2 adulti
11 septembrie, 2020
din București
7 nopți

Vremea în regiune Marmaris